Βουλή: Ευρύτατη συναίνεση στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ.

Με ευρύτατη συναίνεση αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το ΚΚΕ που θα δηλώσει «παρών», επισήμαναν ότι θα το στηρίξουν παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις τους.

«Παραφωνία» στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ο Κώστας Ζουράρις που μίλησε για μια τρύπα στο νερό και θα ψηφίσει «παρών». «Δεν θα ψηφίσω μεθαύριο, θα δηλώσω παρών γιατί η επέκταση αυτή κατά 12.000 τμ μια τρύπα στο νερό και μάλιστα θα έλεγα μια τρύπα στο νερό και κυριολεκτικώς γιατί πρόκειται περί νερού», είπε στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή.

Την προσχώρηση της ΝΔ στην ορθή εθνική θέση, όπως είπε, χαιρέτισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας ωστόσο, την κυβέρνηση για έλλειμμα στρατηγικής. Την κάλεσε δε, να δώσει εξηγήσεις για το κενό στρατηγικής -όπως υποστήριξε- που εκδηλώνεται από το γεγονός ότι η κίνηση αυτή είναι μεμονωμένη και δεν συμπληρώνεται από επέκταση χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης, όπως υποστήριξε.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση