ΕνημέρωσηΠολιτική

Βουλή: Συνάντηση Τασούλα με αντιπροσωπεία δοκιμαζόμενων γυναικών από το Αφγανιστάν

«Η Ελλάδα και το ελληνικό Κοινοβούλιο θα βρίσκονται στο πλευρό σας μέχρι την ευλογημένη μέρα που θα μπορέσετε να επιστρέψετε άφοβα στην πατρίδα σας και να ασκήσετε τα δικαιώματα για τα οποία αγωνιστήκατε είκοσι χρόνια τώρα», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, υποδεχόμενος σήμερα στη Βουλή ομάδα γυναικών από το Αφγανιστάν που αποτελούνταν από βουλευτές, δικαστικούς και μέλη γυναικείων οργανώσεων.

Οι γυναίκες αυτές από το Αφγανιστάν που κατείχαν σημαντικές θέσεις στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας τους, αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν μετά την επιβολή του νέου καθεστώτος και να κατευθυνθούν σε άλλες χώρες αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην πορεία προάσπισης των δικαιωμάτων τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στον χαιρετισμό του στην αίθουσα της Γερουσίας, αφού καλωσόρισε εγκάρδια τις γυναίκες από το Αφγανιστάν στο ελληνικό κοινοβούλιο, επιβεβαίωσε τα λόγια της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με την οποία επίσης συναντήθηκαν, ότι η Ελλάδα δεν ήταν δυνατόν να λείψει από τη διεθνή προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων τους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock