Βουλή: Συναίνεση για την επέκταση χωρικών υδάτων και στο βάθος οι… Πρέσπες

Με «όπλο» της την ευρύτατη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο και την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας με την προμήθεια των 18 Rafale, προσέρχεται στο νέο γύρο διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα η Αθήνα, με τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής να εκπέμπει το καθαρό μήνυμα ότι η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στην Κρήτη κι αλλού στο χρόνο και υπό τις συνθήκες που η κυβέρνηση επιλέξει.

«Το μήνυμα στέλνεται και προς Ανατολάς και σε όλους εκείνους που με λεονταρισμούς επιχειρούν να στερήσουν από τη χώρα ότι προβλέπουν οι κανόνες του διεθνούς δικαίου», είπε.

Στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου που στηρίζεται απ΄όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που θα δηλώσει «παρών», οι συναινετικοί τόνοι δεν απέτρεψαν τις αψιμαχίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για χειρισμούς προηγούμενων κυβερνήσεων στα εθνικά θέματα και τη στάση της αντιπολίτευσης. Οι τόνοι ανέβηκαν στις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών με τον παραλληλισμό Τσίπρα των επεισοδίων στο Καπιτώλιο με τις διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών να πυροδοτούν ένταση και αντεγκλήσεις.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση