Βούλα: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο αστικών λεωφορείων

Βίντεο – ντοκουμέντο από την σύγκρουση των δύο λεωφορείων στην Βούλα σήμερα Παρασκευή (4/7) έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Το βίντεο που κατέγραψε επιβάτης με το κινητό του και δείχνει τον πανικό που επικράτησε μετά το τροχαίο.
Το τροχαίο συνέβη στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στο ύψος της Α’ πλαζ Βούλας, κοντά στο Ασκληπιείο, στο ρεύμα προς Σούνιο. Τα λεωφορεία εκτελούσαν τα δρομολόγια 122 και 122Θ.
Τα πάντα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων με τους επιβάτες να βρίσκονται ξαφνικά στο έδαφος ενώ τα λεωφορεία ήταν γεμάτα από σπασμένα γυαλιά, όπως φαίνεται από το βίντεο της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού του πρώτου λεωφορείου, στον ΣΚΑΪ, το όχημά του βρισκόταν σε κίνηση, μόλις είχε ξεκινήσει από τη στάση, όταν ξαφνικά το δεύτερο λεωφορείο ήρθε με μεγάλη ταχύτητα και έπεσε στο πίσω μέρος του οχήματος.
Όπως φαίνεται το ένα λεωφορείο τύπου «φυσαρμόνικα» μόλις είχε αποβιβάσει κόσμο σε στάση και εκκινούσε να φύγει, όταν ήρθε ένα μικρότερου τύπου λεωφορείο και έπεσε πάνω του, πρόσθεσε. Όπως είπε με τη μέθοδο της τηλεματικής που εφαρμόζεται μπορεί να διαπιστωθεί με ακρίβεια η ταχύτητα που είχαν τα λεωφορεία.
Από το τροχαίο τραυματίστηκαν 54 άτομα ανάμεσά τους και παιδιά. Μάλιστα, τρεις από αυτούς, φέρεται να έχουν τραυματιστεί σοβαρά και ειδικά μία 47χρονη γυναίκα που φέρει πιο βαριά τραύματα, με τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να επισημαίνει ότι δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός από τους τραυματίες.