Βράβευση της Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής


Μια μεγάλη Κυρία, μια μεγάλη Ελληνίδα της ομογενειακής εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, την Στέλλα Κοκόλη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, τίμησε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας και του Υπουργείου Εξωτερικών, ως ελάχιστη αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς της στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση και στον Ομογενειακό Ελληνισμό, απονέμοντάς της το βραβείο του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανίδων (Hellenic American Women’s Council – HAWC), στο πλαίσιο συνεδρίου που οργάνωσε το HAWC στις Σπέτσες για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα της Ανεξαρτησίας.

Στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρυσουλάκης χαρακτήρισε «αξιέπαινο και ανεκτίμητο» το έργο της Στέλλας Κοκόλη, καθώς και «ουσιαστικό και ενεργό» τον ρόλο που έχει διαδραματίσει στα δρώμενα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης των ΗΠΑ, «χωρίς να παρεκκλίνει ούτε στιγμή από τις θεμελιώδεις αρχές της ελληνικής παράδοσης, τις οποίες ακολουθεί σε όλη της την πορεία ως εκπαιδευτικός και άνθρωπος».

Το όνομά της, τόνισε ο κ. Χρυσουλάκης, είναι γνωστό σε όλη την ομογένεια. «Είναι η Ελληνίδα της Αμερικής, που τιμά την ελληνική καταγωγή της. Η εκπαιδευτικός, η οποία με την αδιάλειπτη προσφορά της θυμίζει σε όλους μας, πως Έλληνας δεν γεννιέσαι, αλλά πρωτίστως γίνεσαι με τη βοήθεια των δασκάλων σου».Source link

realhosting
loading...

Απάντηση