888 Βρετανία: Η Μέι δεν χρειάζεται χρονοδιάγραμμα για το Brexit | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία: Η Μέι δεν χρειάζεται χρονοδιάγραμμα για το Brexit

Βρετανία: Η Μέι δεν χρειάζεται χρονοδιάγραμμα για το Brexit

Πιέσεις ασκούν και οι δύο πλευρές για το Brexit.

Η Τερέζα Μέι δεν χρειάζεται να ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της, καθώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα φύγει μετά την πρώτη φάση του Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός που είναι αρμόδιος για το Σωφρονιστικό Σύστημα Ρόμπερτ Μπάκλαντ.

Η Μέι η οποία έχει προτείνει να παραιτηθεί αν η συμφωνία της για την αποχώρηση από την ΕΕ εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, δέχεται πιέσεις να διευκρινίσει πότε θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά της από βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, οι οποίοι θέλουν έναν νέο ηγέτη.

«Η πρωθυπουργός είπε ότι θα φύγει μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του Brexit», δήλωσε ο Μπάκλαντ στο Sky News, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει μετά την επικύρωση από το βρετανικό κοινοβούλιο της συμφωνίας που συνήφθη με την ΕΕ τον Νοέμβριο για την αποχώρηση της Βρετανίας.

«Αν αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα, τότε έχουμε ήδη καθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να πει περισσότερα γι’αυτό. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε αυτό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα μπορούσε να επικυρωθεί εντός των ερχόμενων λίγων μηνών.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ανέστειλε το check-in σε όλες τις πτήσεις αναχώρησης

Οι υπηρεσίες check-in σε πτήσεις ανεστάλησαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε σήμερα η …