Βρετανία: Νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας το βασικό διακύβευμα των τοπικών εκλογών


Οι Βρετανοί άρχισαν να ψηφίζουν σήμερα για τις τοπικές εκλογές οι οποίες αναδεικνύονται σε τεστ για τον Μπόρις Τζόνσον και την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, με το στρατόπεδο των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας να ελπίζει σε μια συντριπτική νίκη στην Σκωτία για να ανοίξει ο δρόμος για ένα νέο δημοψήφισμα για αυτοδιάθεση.

Οι εκλογές αυτές, οι οποίες αναβλήθηκαν για έναν χρόνο εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, θα επιτρέψουν σε 48 εκατομμύρια ψηφοφόρους να ανανεώσουν περίπου 5.000 έδρες σε 143 τοπικές συνελεύσεις στην Αγγλία, να εκλέξουν δήμαρχο στο Λονδίνο και νέα περιφερειακά κοινοβούλια στην Ουαλία και την Σκωτία.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος) και θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 22:00 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδος). Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδίδονται σταδιακά αύριο Παρασκευή και καθ’όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Στην Σκωτία, την επαρχία των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων, θα είναι δυνητικά καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση