ΕνημέρωσηΟικονομία

Βρετανία: Προειδοποίηση για κρίση στη χώρα (και) από τις βιομηχανίες χάλυβα

Ο φορέας που εκπροσωπεί τα χαλυβουργεία της Βρετανίας προειδοποίησε σήμερα ότι ελλοχεύει κρίση λόγω της αλματώδους αύξησης των χονδρικών τιμών ενέργειας που μπορεί να οδηγήσει σε δαπανηρή αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων, σε αύξηση των εκπομπών ρύπων και σε χάος στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Η έλλειψη φυσικού αερίου στην Ευρώπη οδήγησε σε άλμα τις τιμές για ηλεκτρικό ρεύμα και αέριο, προκαλώντας απότομες αυξήσεις στις τιμές που καταβάλλουν οι πολίτες για να ζεστάνουν τα σπίτια τους ή τα μεγάλα χυτήρια χάλυβα.

«Αυτές οι ασυνήθιστες τιμές ηλεκτρισμού οδηγούν σε μικρότερα ή εξαφανισμένα κέρδη και άρα σε μικρότερες επανεπενδύσεις», ανέφερε η UK Steel σε ενημερωτικό έγγραφό της. «Με τον χειμώνα να πλησιάζει, η ζήτηση για αέριο και ηλεκτρική ενέργεια θα αυξηθεί, και οι τιμές μπορεί να αυξηθούν, το οποίο θα καταστήσει αδύνατη την προσοδοφόρα παραγωγή χάλυβα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock