Βρετανία: Προς άρση καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες


Σε νέα χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών προσανατολίζεται η Μεγάλη Βρετανία, με τον υπουργό Μεταφορών να ανακοινώνει ότι οι Βρετανοί πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο της «πορτοκαλί» λίστας, σύμφωνα με σχέδια της κυβέρνησης που θα εξηγηθούν λεπτομερώς τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και αλλαγές στην ίδια τη λίστα, με 16 χώρες να μπαίνουν πλέον στο πράσινο, δηλαδή σε αυτές που κρίνονται ασφαλείς για επίσκεψη χωρίς να απαιτείται καραντίνα κατά την επιστροφή στη Βρετανία. Παρόλα αυτά οι ταξιδιώτες πρέπει ακόμη να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ Covid πριν από την αναχώρηση για το Ηνωμένο Βασίλειο και ένα τεστ PCR μετά την άφιξη εντός δύο ημερών από την είσοδο στη Βρετανία.

Στις xώρες που μπαίνουν στο «πράσινο» περιλαμβάνονται πλέον η Μάλτα και οι Βαλεαρίδες Νήσοι και νησιά της Καραϊβικής. Έτσι πλέον, οι χώρες που βρίσκονται στο πράσινο στην ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας ανέρχονται σε 27.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση