“Βόμβες” της Κατερίνας Στεφανίδη: “Ο εμβολιασμός δεν μου βγάζει τόσο νόημα”

Η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, με δηλώσεις της μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, ρωτήθηκε για τον εμβολιασμό και έδειξε να μην ασπάζεται την άποψη πως πρέπει να είναι υποχρεωτικός… για τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία υπενθυμίζουμε πως είναι και πτυχιούχος Βιολογίας, ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα όπου τερμάτισε στη δεύτερη θέση, για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον παγκόσμιο αθλητισμό λόγω του κορωνοϊού και φάνηκε να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις διαδικασίες που υποχρεούνται να περάσουν οι αθλητές.

«Μπορώ να απαντήσω με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δεν βγάζει νόημα αυτό που γίνεται με τους πολλούς κανόνες, θα έπρεπε να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Είμαι πολύ περίεργη για το τι θα γίνει και πηγαίνοντας στο Τόκιο, και στο Τόκιο», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ταυτόχρονα ανέφερε και παραδείγματα από αγώνες και μίτινγκ όπου παραβρέθηκε λέγοντας πως σε άλλες διοργανώσεις επιτρεπόταν στους αθλητές να γευματίζουν όλοι μαζί ενώ σε άλλες όχι.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ωστόσο, προκάλεσαν αρκετή εντύπωση τα λεγόμενα της Κατερίνας Στεφανίδη. «Ο εμβολιασμός για εμένα δεν βγάζει κανένα νόημα, εκτός αν έχουμε 100% όλοι εμβολιαστεί κάτι που δεν είναι εφικτό. Δεν υπάρχει καμία ανοσία της αγέλης, στο Ολυμπιακό Χωριό, προστατεύεις μόνο τον εαυτό σου», είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για την πρόθεση που υπάρχει από τη ΔΟΕ να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Συνεχίζεις να είσαι μεταδοτικός, συνεχίζεις να φοράς μάσκα. Η ΔΟΕ προσπαθεί να μας κάνει να κάνουμε το εμβόλιο αλλά δεν βγάζει νόημα. Αυτό είναι η γνώμη μου για τη ΔΟΕ και το εμβόλιο, όχι για το εμβόλιο γενικότερα», πρόσθεσε.

Όσο για το εμβόλιο γενικότερα, ανέφερε πως «από τη στιγμή που σου δίνει ανοσία μόνο για τρεις μήνες δεν έχει κανένα νόημα. Αν σου δίνει ανοσία για ένα – δυο χρόνια, είναι διαφορετικό. Με τα τωρινά δεδομένα, δεν μου βγάζει τόσο νόημα».

πηγη

realhosting
loading...

Απάντηση