Υγεία & Διατροφή

Οι άνθρωποι μπορεί να εισπνέουν μικροπλαστικά που ισοδυναμούν με μια πιστωτική κάρτα σε μία εβδομάδα

Οι άνθρωποι εισπνέουν τα επιβλαβή πλαστικά σωματίδια, τα οποία συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της μύτης και στο πίσω μέρος του λαιμού, όπως διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Physics of Fluids».

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι μπορεί να εισπνέουν μικροπλαστικά που ισοδυναμούν με μια πιστωτική κάρτα σε μία εβδομάδα. Και αυτά τα μικροπλαστικά περιέχουν συνήθως τοξικούς ρύπους και χημικές ουσίες.

Η ερευνητική ομάδα ανέπτυξε ένα μοντέλο υπολογιστικής ρευστοδυναμικής για να αναλύσει τη μεταφορά και εναπόθεση μικροπλαστικών στο ανώτερο αναπνευστικό. Στη συνέχεια διερεύνησε την κίνηση μικροπλαστικών με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη σε συνθήκες αργής και γρήγορης αναπνοής. Τα μικροπλαστικά τείνουν να συγκεντρώνονται σε σημεία στη ρινική κοιλότητα και στον στοματοφάρυγγα ή στο πίσω μέρος του λαιμού.

Τα εισπνεόμενα μικροπλαστικά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, οπότε η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ταξιδεύουν στο αναπνευστικό σύστημα είναι απαραίτητη για την πρόληψη και τη θεραπεία των αναπνευστικών παθήσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Οι άνθρωποι μπορεί να εισπνέουν μικροπλαστικά που ισοδυναμούν με μια πιστωτική κάρτα σε μία εβδομάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock