Κόσμος

Βόρεια Μακεδονία-Βουλγαρία: Προς αναθέρμανση σχέσεων οδηγεί η επίσκεψη Πέτκοφ στα Σκόπια

Την εντατικοποίηση του μεταξύ τους διαλόγου με στόχο την εποικοδομητική προσέγγιση των ανοιχτών διαφορών των δύο χωρών και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, και της Βουλγαρίας, Κίριλ Πέτκοφ, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, Τρίτη, στα Σκόπια.

Οι κ.κ. Κοβάτσεφσκι και Πέτκοφ συμφώνησαν να συσταθούν μικτές ομάδες εργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, των υποδομών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης κ.α.

Οι επιτροπές αυτές θα συνεδριάζουν ακόμη και σε εβδομαδιαία βάση, προκειμένου, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας «να επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι και να προκύψουν απτά αποτελέσματα, με τα οποία θα δείξουμε στους λαούς των δύο χωρών ότι η καλή γειτονία αποδεικνύεται πρακτικά και όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικών δηλώσεων».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger