Κόσμος

Βόρεια Μακεδονία: Παραιτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ, «διάδοχος» ο νυν υφυπουργός Οικονομικών

Την παραίτησή του από το αξίωμα του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας υπέβαλε κι επίσημα ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον πρωθυπουργικό θώκο μετά την ήττα του κόμματος του στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στα τέλη Οκτωβρίου.

Στα τέλη του περασμένου μήνα ο Ζόραν Ζάεφ παραιτήθηκε από την ηγεσία του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) δίνοντας το «δαχτυλίδι» στον εκλεκτό του Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, νυν υφυπουργό Οικονομικών.

«Κατά τη θητεία μου ως πρωθυπουργού λάβαμε ιστορικές αποφάσεις, με τις οποίες η Βόρεια Μακεδονία, αντί για “πρώην δημοκρατία”, χωρίς μόνιμη και κυρίαρχη θέση της στην κοινωνία των εθνών, έλαβε ό,τι της ανήκει, σύμφωνα με την αξιοπρέπεια και την ιστορική της αξία. Οι αποφάσεις αυτές επέτρεψαν στους Μακεδόνες και τη μακεδονική γλώσσα να επιβεβαιωθούν από όλο τον κόσμο και τη φορά αυτή και από τη γείτονα και φίλη μας, Ελλάδα. Πιστεύω ότι με αυτό εξασφαλίσαμε διαρκή ειρήνη, ασφάλεια και στρωμένο δρόμο για την οικονομική ευημερία του λαού μας» αναφέρει ακόμη ο Ζόραν Ζάεφ, στην επιστολή παραίτησής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τους βουλευτές της Βόρειας Μακεδονίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock