888 Βύρωνας: Αντιπαράθεση μεταξύ εργαζομένων & δημάρχου παρουσία αστυνομικών | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Βύρωνας: Αντιπαράθεση μεταξύ εργαζομένων & δημάρχου παρουσία αστυνομικών

Βύρωνας: Αντιπαράθεση μεταξύ εργαζομένων & δημάρχου παρουσία αστυνομικών

“Προσλήψεις μόνιμης σταθερής εργασίας απαιτούν οι εργαζόμενοι και κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι εφαρμόζει ελαστικές σχέσεις εργασίας”. O συνδυασμός ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ μας ενημερώνει για τα εξής:

«Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του σωματείου των εργαζομένων και του Δημάρχου της πόλης κ. Κατωπόδη κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των εργαζομένων στο Δημαρχείο τη Δευτέρα το πρωί. Είχε προηγηθεί η αποχή το Σαββατοκύριακο με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ο Δήμαρχος φανερά ενοχλημένος από την κινητοποίηση των εργαζομένων προσπάθησε με την παρέμβαση του να πείσει τους εργαζόμενους ότι το σωματείο τους οδηγεί σε λάθος κινητοποίηση και ότι έχει πολιτική σκοπιμότητα. Στη συνέχεια ανέπτυξε τα επιχειρήματα του – αμφίβολο όμως εάν έπεισε τους εργαζόμενους- απαντώντας στις καταγγελίες αλλά και αποκαλύψεις του σωματείου. Ισχυρίστηκε ότι δεν έχει χρήματα από τα ανταποδοτικά για να κάνει και άλλες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που είναι αναγκαίες, με το σωματείο να επιμένει και να του απαντά ότι μέρος των χρημάτων από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες δαπανώνται για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες άλλων υπηρεσιών. Με τον τρόπο αυτό παρουσιάζονται αυξημένα τα έξοδα της υπηρεσίας καθαριότητας για να ισοσκελίζονται με τα έσοδα.

Στις καταγγελίες του σωματείου για την υπερεκμετάλλευση που υφίστανται όσοι εργάζονται με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας ο κ. Κατωπόδης αρκέστηκε να δηλώσει ότι στο Δήμο δεν εργάζεται κανένας μέχρι 25 χρονών και να πληρώνεται με 431 ευρώ, άρα όλοι αφού είναι πάνω από 26-67 χρονών παίρνουν 495 €. Χωρίς να λέει κουβέντα στο αίτημα του σωματείου για το δικαίωμα στην ίση αμοιβή για ίδια εργασία και ότι οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας- 120 εργάζονται στο Δήμο Βύρωνα- πρέπει να πληρώνονται με τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στους Δήμους. Όση ώρα διαρκούσε η συγκέντρωση μέσα στο δημαρχείο, έξω αστυνομικοί είχαν την δική τους παρουσία και έδιναν με τον τρόπο τους το μήνυμα.

Έγινε ξεκάθαρο σε όσους ήταν στη συγκέντρωση ότι ο Δήμαρχος της πόλης εφαρμόζει τις πολιτικές κατευθύνσεις των μνημονίων, συντάσσεται με την εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων και όχι με την μόνιμη σταθερή εργασία, όσο και αν προσπαθεί να εμφανίζεται για το αντίθετο. Η πολιτική πρακτική της δημοτικής αρχής δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το αντίθετο.

Όσο για την αντιπαράθεση για τα υπέρογκα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες, είναι βέβαιο ότι η νομοθεσία αναφέρει με σαφήνεια ότι το τέλος καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων πρέπει να καλύπτει υποχρεωτικά τις δαπάνες λειτουργίας της καθαριότητας, τις δαπάνες που έχουν σχέση με την προμήθεια και συντήρηση των μέσων αποκομιδής των απορριμμάτων και τις αποδοχές των εργαζομένων σε αυτή. Δαπάνες που αφορούν π.χ. τη δημοτική συγκοινωνία δεν έχουν σχέση και δεν πρέπει να πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δημοτικές παρατάξεις και ανεξάρτητοι σύμβουλοι, ενώ τάχτηκαν κατά της πρότασης της δημοτικής αρχής, στο δημοτικό συμβούλιο για τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων, δεν έχουν κυκλοφορήσει ούτε μια ανακοίνωση προς την κοινωνία για το θέμα των δημοτικών τελών και το πώς δαπανώνται. Λέτε να οφείλετε στην καλοκαιρινή ραστώνη; Ή κάτι άλλο συμβαίνει;»

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Επίδομα 800 ευρώ: Δημοσιεύθηκε η απόφαση -Αναλυτικά η διαδικασία (ΦΕΚ)

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας για τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *