Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Εικόνες – σοκ μετά την ισχυρή δόνηση – Κατέρρευσαν πολυκατοικίες

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τον φονικό σεισμό ισχύος 7,8 βαθμών που έπληξε τα ξημερώματα τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, προκαλώντας τεράστιες και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Εκατοντάδες είναι τα κατεστραμμένα κτήρια σε διάφορες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, εγείροντας φόβους πως ο απολογισμός θα γίνεται ολοένα πιο βαρύς όσο περνούν οι ώρες. Ολόκληρα κτήρια έχουν καταρρεύσει ολοσχερώς και σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα συντρίμμια.

Πάνω από 600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και στις δύο χώρες, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια κτηρίων που κατέρρευσαν. Το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS) ανέφερε πως η σεισμική δόνηση καταγράφτηκε στις 04:17 (τοπική ώρα· 03:17 ώρα Ελλάδας) και υπολόγισε πως το εστιακό βάθος ήταν 17,9 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο βρισκόταν στην περιφέρεια Παζάρτζικ, στην επαρχία Καχρανμαρμαράς (νοτιοανατολικά), περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία σε ευθεία γραμμή.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock