Κόσμος

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Πολύ κοντά σε συμφωνία για έναν παγκόσμιο φορολογικό συντελεστή

Ο κόσμος είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία για έναν παγκόσμιο φορολογικό συντελεστή, αλλά χρειάζεται συμβιβασμός για τις τελικές λεπτομέρειες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ενώ οι χώρες που τηρούσαν στάση αναμονής αρχίζουν να παρουσιάζουν τις θέσεις τους.

Περίπου 140 χώρες σχεδιάζουν να οριστικοποιήσουν την πρώτη μεγάλη, εδώ και μία γενιά, αναδιάρθρωση των κανόνων για τη φορολόγηση των πολυεθνικών σε συνάντηση την Παρασκευή προκειμένου η συμφωνία να μπορεί να επικυρωθεί από την Ομάδα των 20 (G20) –πιθανόν ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

«Είναι απαραίτητο όλοι να γνωρίζουν ότι αυτή τη στιγμή όλα είναι ανοιχτά και ότι όλοι χρειάζεται να επιδείξουν πνεύμα συμβιβασμού σε διαφορετικές τεχνικές παραμέτρους που είναι στο τραπέζι», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ στον ΟΟΣΑ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock