Κόσμος

Γαλλία – Δημοσκόπηση: Η Βαλερί Πεκρές έχει «αέρα» νίκης έναντι του Μακρόν

Η Βαλερί Πεκρές, η υποψήφια του συντηρητικού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, εκτοξεύθηκε στο 20% όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο και φέρεται να κερδίζει τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe για λογαριασμό των BFMTV/L’Express.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μετά τη νίκη της Πεκρές, το Σάββατο, στις προκριματικές εκλογές του κόμματός της και τις δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις των δύο άλλων διεκδικητών της προεδρίας, του ακροδεξιού Ερίκ Ζεμούρ και του ηγέτη της Ανυπότακτης Γαλλίας (ριζοσπαστική αριστερά), Ζαν-Λυκ Μελανσόν, την Κυριακή.

Η Βαλερί Πεκρές επωφελήθηκε από το «φαινόμενο των προκριματικών» και κέρδισε 11 μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου, στις 23/24 Νοεμβρίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock