Κόσμος

Γαλλία: Εξετάζονται πύλες ασφαλείας στα σχολεία μετά τον θανατηφόρο τραυματισμό επιστάτριας

Πύλες ασφαλείας στα γαλλικά σχολεία είναι ένα από τα μέτρα ασφαλείας που εξετάζει ο κυβέρνηση  μετά το περιστατικό όπου ένας 14χρονος μαθητής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μία επιστάτρια στην πόλη Νοζάν κατά τη διάρκεια έρευνας για τσάντα για όπλα την Τρίτη (10/6).

Αυτό αποκάλυψε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού ο οποίος νωρίτερα έγραψε στο Χ. «Η απειλή με λεπίδες μεταξύ των παιδιών μας έχει γίνει κρίσιμη… Εναπόκειται σε εμάς να μετατρέψουμε αυτή την εκτεταμένη μάστιγα σε δημόσιο εχθρό».

Η αστυνομία ανακρίνει τον έφηβο, ο οποίος κρατείται στη χωροφυλακή στο Νοζάν στα βορειοανατολικά, ανέφερε η Νομαρχία Ωτ Μαρν.

«Ενώ παρακολουθούσε τα παιδιά μας στο Νοζάν, μια βοηθός εκπαιδευτικού έχασε τη ζωή της, θύμα ενός παράλογου κύματος βίας», έγραψε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο X.

«Το έθνος θρηνεί και η κυβέρνηση κινητοποιείται για τη μείωση της εγκληματικότητας», πρόσθεσε.

Το ψάξιμο των τσαντών/σάκων είναι νέο μέτρο της κυβέρνησης από τον Μάρτιο 2025 ως απάντηση σε διάφορα επεισόδια βίας μέσα κι έξω από τα σχολεία.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button