Γαλλία- Κορωνοϊός: Άνοιξε ο εμβολιασμός για όλους τους ενήλικες


Τέλος τα όρια ηλικίας και τα κριτήρια για την κατάσταση της υγείας: όλος ο ενήλικος πληθυσμός της Γαλλίας μπορεί από σήμερα να εγγραφεί για να εμβολιαστεί κατά της covid-19, ένα «στάδιο -κλειδί» για την αποφυγή ενός νέου κύματος της πανδημίας στη χώρα, την ώρα που οι περιορισμοί αίρονται σταδιακά.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα δούμε πολύ κόσμο να εμβολιάζεται», εκτίμησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό LCI ο Αλέν Φισέρ επικεφαλής της εμβολιαστικής εκστρατείας στη Γαλλία, σχολιάζοντας ότι η διεύρυνση της εκστρατείας ανοσοποίησης αποτελεί «στάδιο- κλειδί» για την προστασία του πληθυσμού και για «την επιστροφή σε μια ολοένα και πιο κανονική ζωή».

25.431.357 άνθρωποι στη Γαλλία έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19, δηλαδή το 38% του συνολικού πληθυσμού και το 48,4% των ενηλίκων, από τους οποίους τα 10.777.150 έχουν λάβει και τις δύο δόσεις. Στις 15 Ιουνίου «υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είμαστε πάνω» από τον στόχο των 30 εκατομμυρίων πρώτων δόσεων, σημείωσε ο Φισέρ.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση