Κόσμος

Γαλλία: Μισό εκατομμύριο ηλικιωμένοι ζουν σε συνθήκες «κοινωνικού θανάτου»

Μισό εκατομμύριο ηλικιωμένοι στη Γαλλία ζουν σε συνθήκες «κοινωνικού θανάτου», κάτι που σημαίνει ότι δεν συναντούν ποτέ ή σχεδόν ποτέ ανθρώπους, με τον αριθμό τους να έχει αυξηθεί κατά 77% τα τελευταία τέσσερα χρόνια και την κατάστασή τους να έχει περαιτέρω επιδεινωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η υγειονομική κρίση, με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν, «έριξε τους ανθρώπους που είχαν έναν σχετικά ευαίσθητο κοινωνικό ιστό στην πλήρη απομόνωση», αναφέρει η ένωση Les Petits Frères des Pauvres στη δεύτερη έκθεσή της με τίτλο «Μοναξιά και απομόνωση στους άνω των 60 στη Γαλλία το 2021», που δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη.

Ο αριθμός των ηλικιωμένων που είναι απομονωμένοι από τον οικογενειακό και φιλικό τους κύκλο υπερδιπλασιάστηκε (+122%) σε διάστημα τεσσάρων ετών, περνώντας από τις 900.000 το 2017 στα 2 εκατομμύρια το 2021.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock