Κόσμος

Γαλλία: Νέα μέτρα προς ανάσχεση της «Όμικρον» – Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία

Σειρά νέων περιοριστικών μέτρων ως «απάντηση» στην παραλλαγή Όμικρον ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Γαλλίας, μειώνοντας παράλληλα τη χρονική απόσταση ανάμεσα στην δεύτερη και τρίτη δόση του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού. Δεν επιβάλλεται πάντως απαγόρευση κυκλοφορίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 3 Ιανουαρίου.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι προς ανάσχεση της ταχείας εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον η κυβέρνηση μειώνει σε τρείς μήνες από τέσσερις τη χρονική περίοδο για την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Παράλληλα, από σήμερα και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις θα περιορίζονται σε 2.000 άτομα για τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους και σε 5.000 άτομα για τις εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock