888 Γαλλία: Τα «Κίτρινα Γιλέκα» στέλνουν στα τάρταρα τη δημοτικότητα του Μακρόν | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία: Τα «Κίτρινα Γιλέκα» στέλνουν στα τάρταρα τη δημοτικότητα του Μακρόν

Γαλλία: Τα «Κίτρινα Γιλέκα» στέλνουν στα τάρταρα τη δημοτικότητα του Μακρόν

Στα… τάρταρα βρίσκεται πλέον το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που βλέπει το ποσοστό του να συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο μέσα σε ένα μήνα.

Μόλις 1 στους 4 Γάλλους, δηλαδή το 25% των ερωτηθέντων δηλώνουν ευχαριστημένοι με τον πρόεδρό τους το διάστημα 9-17 Νοεμβρίου, έναντι 29% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

Τα «Κίτρινα Γιλέκα απειλούν τον Μακρόν

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η περαιτέρω μείωση της δημοτικότητας του Μακρόν οφείλεται στο κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων», που αντιδρά στην αύξηση των φόρων στα καύσιμα.

Η κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» –από το χρώμα των γιλέκων που είναι υποχρεωμένοι να έχουν οι οδηγοί στα οχήματά τους σε περίπτωση ανάγκης– ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου και σημαδεύτηκε από τον θάνατο μιας διαδηλώτριας που χτυπήθηκε από μια οδηγό σε ένα μπλόκο στη Σαβοΐα.

Ο Μακρόν αδιαφορεί για τα ποσοστά που κατρακυλούν

Μόλις 18 μήνες μετά την εκλογή του, ο Εμανουέλ Μακρόν αδιαφορεί για τη μείωση της δημοτικότητάς του και συνεχίζει να προωθεί σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων η χαλάρωση των νόμων περί προσλήψεων αλλά και απολύσεων.

Παράλληλα, η κυβέρνησή του προχωρά σε αύξηση της τιμής των καυσίμων, με στόχο να δοθεί κίνητρο στους οδηγούς να προτιμούν τα λιγότερα ρυπογόνα αυτοκίνητα, προκαλώντας αντιδράσεις στους ψηφοφόρους, κυρίως των περιοχών που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα καθώς το αυτοκίνητο είναι το μοναδικό μέσο μετακίνησής τους.

Αντίθετα, το 62% των ερωτηθέντων ζητά οικονομική βοήθεια των νοικοκυριών, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα υλοποιήσει με αργότερους ρυθμούς το φιλικό προς το περιβάλλον σχέδιό της.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εικόνα του Μακρόν συντρίβεται, καθώς σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, είχε υποχωρήσει ακόμη και στο 21%. Αιτία ήταν το σκάνδαλο για τη βίαιη συμπεριφορά ενός πρώην συνεργάτη του αλλά και από τις αποχωρήσεις πολλών υπουργών.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΝΑΣ ΟΘΩΝΑΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ’22; ΚΑΙ ΚΕΡΑΤ@ΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ – ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο Ιταλός …