ΕνημέρωσηΟικονομία

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εκδίδει επταετές ομόλογο έως 300 εκατ. ευρώ με ρήτρα αειφορίας

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 300 εκατ. ευρώ και διάρκεια επτά έτη, συνδεδεμένου με ρήτρα αειφορίας προχωράει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σύμφωνα με εταιρική ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας στη συνεδρίασή του της 29ης Νοεμβρίου 2021 αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου συνδεδεμένου με ρήτρα αειφορίας, ποσού έως ευρώ 300 εκατ. ευρώ, με ελάχιστο ποσό τα ευρώ 200 εκατ. ευρώ, με διάρκεια επτά έτη, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4548/2018, όπως ισχύουν, και όσες διατάξεις του ν. 3156/ 2003 παραμένουν σε ισχύ μετά την έναρξη ισχύος του ν. 4548/2018, τη διάθεση των ομολογιών του ομολογιακού δανείου μέσω δημόσιας προσφοράς στο επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα και την εισαγωγή των ομολογιών προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της ρυθμιζόμενης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εφόσον οι συνθήκες που επικρατούν στις χρηματιστηριακές αγορές είναι κατάλληλες.

Το ομολογιακό δάνειο θα εκδοθεί με βάση το πλαίσιο ομολόγου συνδεδεμένου με ρήτρα αειφορίας της εταιρείας, το οποίο εγκρίθηκε και υιοθετήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κατά την ίδια ως άνω συνεδρίασή του και θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.gekterna.com), και θα προβλέπει την προσαύξηση του επιτοκίου του ομολογιακού δανείου κατά 0,20%, σε περίπτωση μη επίτευξης από την εταιρεία του στόχου αειφορικής επίδοσης, όπως αυτός προσδιορίζεται στο πλαίσιο, καθώς και σε περίπτωση μη προσήκουσας δημοσίευσης από την εταιρεία και επαλήθευσης από πιστοποιημένο εξωτερικό εμπειρογνώμονα των πληροφοριών που οφείλει να δημοσιοποιεί βάσει του πλαισίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger