Γεννήματα για συνεπιμέλεια: Να προχωρήσει η ίδρυση Οικογενειακού Δικαστηρίου


Θέσπιση Οικογενειακού Δικαστηρίου ζήτησε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά και επέκρινε την κυβέρνηση ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια διχάζουν την κοινωνία.

«Οι ρυθμίσεις δεν ικανοποιούν τις ανάγκες. Απεναντίας το νομοσχέδιο διχάζει την κοινωνία, δεν αποτελεί μεταρρύθμιση. Οδηγεί σε απορρύθμιση δημιουργώντας νέα προβλήματα», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ που επέλεξε να φορέσει μωβ σακάκι ως ένδειξη στήριξης γυναικείων οργανώσεων κατά της κακοποίησης, που αντιδρούν στις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Η Φώφη Γεννηματά που βρίσκεται «αντιμέτωπη» με τέσσερις βουλευτές της που διαφωνούν με την απόφαση να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο, ανέφερε πως το ζήτημα της συνεπιμέλειας απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση με προοδευτικό πρόσημο που θα έχει στο επίκεντρο το παιδί. Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά τα δικαστήρια επιβάλλεται να στελεχωθούν με εξειδικευμένους δικαστικούς λειτουργούς που θα έχουν λάβει ειδική εξειδίκευση και θα υποβοηθούνται από ειδικό προσωπικό.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση