888 Γεννηματά: Να δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα σύνορα μας δεν είναι ανεξέλεγκτα | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεννηματά: Να δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα σύνορα μας δεν είναι ανεξέλεγκτα

Γεννηματά: Να δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα σύνορα μας δεν είναι ανεξέλεγκτα

«Έχουμε καθήκον απέναντι στις μελλοντικές γενιές, να ενισχύσουμε την Ευρώπη και να κρατήσουμε ζωντανό το ευρωπαϊκό όραμα. Και αυτό το καθήκον ανήκει πρωτίστως στην δική μας πολιτική οικογένεια, η οποία πρέπει να έχει ξεκάθαρο πρόσημο, κατεύθυνση, αρχές και να αντιστέκεται σε κάθε τάση λαϊκισμού». Στην επισήμανση αυτή προχώρησε η Φώφη Γεννηματά κατά την παρέμβασή της στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στη Λισαβώνα.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι και θα παραμείνει ο πολιτικός φορέας αποτροπής του εθνολαϊκιστικού μετώπου στην Ελλάδα. Ο εκφραστής της νέας σύγχρονης ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μετέχοντας στο στρογγυλό τραπέζι για τη μετανάστευση, τις επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και τον λαϊκισμό που ενισχύεται, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι οι πολιτικές των σοσιαλιστικών και σοσιλαδημοκρατικών κομμάτων πρέπει να ξεκινούν από τα σύνορα και την ασφάλεια και να ξεδιπλώνονται μέχρι την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και των αναγνωρισμένων προσφύγων. «Δυστυχώς έχει υποχωρήσει η συζήτηση για την ένταξη που πρέπει να είναι βασική συνιστώσα της πολιτικής μας», ανέφερε.

Πρότεινε συγκεκριμένα, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές να ακολουθήσουν μια σαφή πολιτική η οποία περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασύλου.

«Το Συμβούλιο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Χρειαζόμαστε πολιτική συμφωνία για το Δουβλίνο, για την αλληλεγγύη με τα κράτη-μέλη υποδοχής και τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας είχε προβλέψει μέτρα προσωρινού χαρακτήρα για την ανάσχεση των ροών. Σήμερα τα νησιά μας μετατράπηκαν σε αποθήκη ψυχών. Πρέπει να αποσυμφορηθούν άμεσα. Τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν ξεπεραστεί στην πράξη. Οι χώρες που δε δέχονται να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, θα πρέπει να αποκόπτονται από σημαντικά οικονομικά κονδύλια» επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά.

Επίσης σημείωσε την ανάγκη για προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης με ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. «Να δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα σύνορα μας δεν είναι ανεξέλεγκτα. Αν δεν γίνει αυτό για την Ελλάδα είναι σαν να παραδίδουμε τα κλειδιά των ροών στην Τουρκία που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τις αυξήσει», σημείωσε.

Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι χρειάζεται η αντιμετώπιση των βασικών αιτιών της παράτυπης μετανάστευσης με επενδύσεις και αναπτυξιακή βοήθεια -ειδικά στις χώρες τις Αφρικής- δημιουργία ασφαλών και νόμιμων διαδρομών, καταπολέμηση των εγκληματικών δικτύων διακινητών και βελτίωση των επιστροφών και των επανεισδοχών.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

ΜΠΕΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ! ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ “ΓΛΕΙΨΙΜΑΤΟΣ” ΕΞΟΥΣΙΑΣ – ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ “ΣΠΑΤΟΥΛΑ” ΚΑΙ ΣΕ ΒΔΕΛΥΡΑ ΣΑΛΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Οι κυβερνήσεις …