Γεννηματά: Να σφυρηλατήσουμε μαζί με τους πολίτες ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο


«Έχουμε θέσει ως προτεραιότητα στο πρόγραμμά μας την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Να κάνουμε πράξη την μεγάλη πρόκληση του μηδενισμού των αερίων του θερμοκηπίου στις αμέσως επόμενες δεκαετίες. Ναι λοιπόν στην πράσινη μετάβαση. Δεν είναι όμως πολιτικά ουδέτερη», αναφέρει σε άρθρο της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Προσθέτει πώς το αύριο μετά την πανδημία πρέπει να είναι βιώσιμο, αλλά και δίκαιο για όλους κι ότι αυτός είναι ο κεντρικός στόχος του Κινήματος Αλλαγής ως σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ενώ προειδοποιεί για τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή αν δεν παρθούν έγκαιρα δραστικά μέτρα, που θα είναι χειρότερες από αυτές της πανδημίας.

«Ο τρόπος που θα γίνει, οι προτεραιότητες και τα μέσα, η δυνατότητα πρόσβασης σε όλους στις νέες μορφές ενέργειας, ο βαθμός συμμετοχής της κοινωνίας και των φορέων της, και φυσικά η ύπαρξη προοπτικής για τις περιοχές που θίγονται (η δίκαιη μετάβαση), είναι ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους ιδεολογικοπολιτικούς προσανατολισμούς μας. Με τα πιστεύω μας για την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας και την ενεργειακή δημοκρατία», σημειώνει η κ. Γεννηματά και τονίζει:Source link

realhosting
loading...

Απάντηση