Γεραπετρίτης: Σημαντική αναβάθμιση των σχέσεών μας με τις ΗΠΑ – Προσωπική η σχέση Μητσοτάκη-Μπάιντεν


«Είμαστε σε μια εξαιρετικά καλή σχέση με τις ΗΠΑ, θα συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης το βράδυ της Τρίτης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., τις σχέσεις με την Τουρκία, αλλά και όλες οι πτυχές της πανδημίας.

Ξεκινώντας από την πληροφορία για επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Blue Sky”είπε πως είναι «προφανές» ότι υπάρχει «μια σοβαρή αναβάθμιση του επιπέδου των ελληνοαμερικανικών σχέσεων». Επικαλούμενος επιπλέον και την «προσωπική σχέση που συνδέει τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον Αμερικανό Πρόεδρο», σημείωσε εμφατικά: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι την αξία που έχει το ζήτημα αυτό για την ελληνική διπλωματία».

Ταυτοχρόνως ο Γ. Γεραπετρίτης επικαλέστηκε σχετικές δηλώσεις εκ μέρους του State Department, «γενικά βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό “φεγγάρι” με τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα γίνει επικοινωνία του πρωθυπουργού και αυτή θα είναι η απαρχή μιας καλής περαιτέρω σχέσης», εκτίμησε ενώ αναφέρθηκε και στην επιθεώρηση, από τον Κ. Μητσοτάκη, του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στη Σούδα. «Είμαστε σε μια εξαιρετικά καλή σχέση με τις ΗΠΑ, θα συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι», τόνισε εν κατακλείδι.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση