Κόσμος

Γερμανία: Αισιοδοξία για έναρξη επίσημων συνομιλιών των κομμάτων του «φωτεινού σηματοδότη»

Τη βούλησή τους να καταλήξουν έως την Παρασκευή σε μια βάση εκκίνησης για προγραμματικές διαπραγματεύσεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων του «φωτεινού σηματοδότη», Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), Πράσινοι και Φιλελεύθεροι (FDP), μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία.

Ο Γενικός Γραμματέας του FDP Φόλκερ Βίσινγκ τόνισε ότι η γραπτή αποτύπωση αυτής της «κοινής βάσης» θα είναι «η ώρα της αλήθειας», καθώς οι ηγεσίες των κομμάτων που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση θα θέσουν κατόπιν το αποτέλεσμα των διερευνητικών επαφών στην κρίση των κομματικών οργάνων, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ξεκινήσουν πλέον οι επίσημες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Τα κοινά σημεία έχουν γίνει περισσότερα, οι διαφορές λιγότερες. Αλλά υπάρχουν ακόμη θέματα να λυθούν, να διευκρινιστούν», δήλωσε από την πλευρά των Πρασίνων ο Γενικός Διευθυντής Μίχαελ Κέλνερ. «Οι μέχρι τώρα συνομιλίες είναι ένα είδος “λυδίας λίθου”, για το εάν οι εταίροι είναι ικανοί να προχωρήσουν μεταξύ τους και να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις του μέλλοντος», πρόσθεσε ο κ. Βίσινγκ. Περιέγραψε πάντως το κλίμα των συνομιλιών ως «ευχάριστο και ουσιαστικό».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock