Κόσμος

Γερμανία – Αναλένα Μπέρμποκ: H Ρωσία παίζει «πόκερ» με τον Nord Stream 2 – «Δεν εκβιαζόμαστε»

Υπέρ του να μην χορηγηθεί προς το παρόν άδεια λειτουργίας στον αγωγό Nord Stream 2 τάσσεται η συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, κατηγορώντας την Ρωσία για «παιχνίδι πόκερ» με τις παραδόσεις φυσικού αερίου και διαμηνύοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέπουμε να μας εκβιάζουν».

«Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ενεργειακή νομοθεσία, ο φορέας εκμετάλλευσης πρέπει να είναι διαφορετικός από αυτόν που μεταφέρει το αέριο. Εφόσον πρόκειται για έναν και τον αυτό όμιλο, δεν επιτρέπεται να χορηγηθεί άδεια λειτουργίας» είπε η ίδια δεδομένου ότι πίσω από την εταιρεία του Nord Stream 2 βρίσκεται το ρωσικό μονοπώλιο φυσικού αερίου Gazprom.

«Οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου είναι κυρίως αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης και της χαμηλής προσφοράς. Παρατηρείται εδώ ένα ρωσικό παιχνίδι πόκερ: Οι παραδόσεις αερίου μειώθηκαν δεόντως. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε να μας εκβιάζουν» είπε η Μπέρμποκ σε συνέντευξή της στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock