Κόσμος

Γερμανία: Αναταράξεις με τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού – «Η κυβέρνηση αγνοεί τους ειδικούς»

Το Ινστιτούτο, το οποίο έχει την επιστημονική ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας ζήτησε μεταξύ άλλων «άμεσο περιορισμό των επαφών στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό», παράταση των σχολικών διακοπών, την επιστροφή των πανεπιστημίων σε ψηφιακή εκπαίδευση, την αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης, την απαγόρευση των τραγουδιών σε εσωτερικούς χώρους και τον περιορισμό των συναθροίσεων στα δύο άτομα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Το Ινστιτούτο έκανε ακόμη λόγο για «άνευ προηγουμένου δυναμική του νέου κύματος» και προέβλεψε μεγάλη επιβάρυνση του συστήματος υγείας εάν δεν ανακοπεί η επέλαση της Όμικρον. Προειδοποίησε μάλιστα για τον κίνδυνο βασικές δομές –όπως η ενέργεια, η αστυνομία, η πυροσβεστική– να μην μπορούν να λειτουργήσουν αξιόπιστα σε τέτοια περίπτωση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock