Γερμανία: Ανατολική Μεσόγειος και Τουρκία στη συνάντηση Δένδια με τον αρχηγό του CDU


Η πορεία της πανδημίας, οι σχέσεις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας με την Ελλάδα, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη συντονισμένης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότερη προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων ήταν τα βασικά θέματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου και αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Άρμιν Λάσετ, και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο Ντίσελντορφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Λάσετ, οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

«Είναι ένα καλό σήμα το γεγονός ότι ο ΝΑΤΟϊκός εταίρος Τουρκία έχει σταματήσει τις έρευνες για φυσικό αέριο στο Αιγαίο. Έτσι είναι και πάλι ανοιχτός ο δρόμος για εποικοδομητικό διάλογο. Ο στόχος τώρα είναι να διευθετηθεί το κεντρικό ζήτημα των θαλάσσιων συνόρων και να δημιουργηθεί ασφάλεια δικαίου για την Ελλάδα και την Τουρκία» δήλωσε σχετικά ο Άρμιν Λάσετ.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση