Κόσμος

Γερμανία: Δεν «κάηκε» ο συνασπισμός «Τζαμάικα» στη συνάντηση CDU-Πρασίνων

Υπαρκτό παραμένει το ενδεχόμενο συνασπισμού «Τζαμάικα» -σύμπραξη στα χρώματα της Χριστιανικής Ένωσης, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων– μετά και την προκαταρκτική συνάντηση της ηγεσίας του συντηρητικού μπλοκ CDU/CSU και των Πρασίνων που έλαβε χώρα σήμερα, Τρίτη, και με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διμερών επαφών μεταξύ των κομμάτων στη Γερμανία.

«Για εμάς είναι σημαντικό να το ξαναπούμε, η Ένωση δεν κέρδισε αυτές τις εκλογές, είναι στη δεύτερη θέση […] Αλλά πρέπει τώρα να σχηματιστεί μια κυβέρνηση και υπάρχουν για αυτό πολλές δυνατότητες -μία από αυτές είναι η Τζαμάικα. Το εάν αυτό θα είναι εφικτό, ήταν ακριβώς το περιεχόμενο της συνάντησής μας» δήλωσε ο αρχηγός του CDU Άρμιν Λάσετ μετά τη συνάντηση.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο συγκεκριμένος συνασπισμός «έχει ευρεία στήριξη από την κοινωνία, η οποία θέλει η χώρα να προχωρήσει μπροστά» και υποστήριξε ότι «οι διαφορές μας μπορούν να ξεπεραστούν».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock