Γερμανία: Διχογνωμία για τους συνοριακούς ελέγχους για να μην εξαπλωθούν οι μεταλλάξεις

Διχογνωμία επικρατεί για το ενδεχόμενο συνοριακών ελέγχων προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Οι Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες τάσσονται υπέρ, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες (και το Λουξεμβούργο λόγω γεωγραφικής θέσης) τους απορρίπτουν.

Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν ζήτησε τη «λήψη αποφασιστικών μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αποφευχθούν οι συνοριακοί έλεγχοι». Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός δήλωσε στο πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι «εάν μια γειτονική χώρα αποτύχει να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των μολύνσεων, θα είναι αναπόφευκτοι ακόμη και αυστηρότεροι κανόνες εισόδου στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης».

Αντιθέτως, ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας τάχθηκε κατά των συνοριακών ελέγχων. «Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να αποφευχθεί αυτό», τόνισε. Ο Μάας κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να δώσουν πρακτικές απαντήσεις στη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη για το πώς μπορούν να ελέγχονται οι δεκάδες χιλιάδες μετακινούμενοι για τυχόν μόλυνση από τον κορονοϊό».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση