Κόσμος

Γερμανία: Επενδύσεις και αύξηση κατώτατου μισθού ζητούν από τη νέα κυβέρνηση τα συνδικάτα

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB), Ράινερ Χόφμαν, κάλεσε τη νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ακολουθήσει μια πορεία εκσυγχρονισμού, περισσότερων επενδύσεων και δικαιοσύνης.

«Η απεξάρτηση από τον άνθρακα και η ψηφιοποίηση απαιτούν μαζικές επενδύσεις στους τομείς της ενεργειακής μετάβασης και των μεταφορών, στην ευρυζωνική επέκταση και στην εκπαίδευση και κατάρτιση – τις οποίες επενδύσεις ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του. Επιπλέον, υπάρχει η ανάγκη για οικονομικά προσιτή κατοικία και για πρόσθετες δαπάνες στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης. Ο δημόσιος τομέας πρέπει να χορηγήσει τα απαραίτητα κεφάλαια για όλα αυτά», δήλωσε ο Χόφμαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Ανεξάρτητες δημόσιες επενδυτικές εταιρείες θα μπορούσαν να επιτρέψουν στο μέλλον επενδύσεις που χρηματοδοτούνται από δάνεια χωρίς να κλονιστεί το φρένο χρέους. Αυτή η ευκαιρία πρέπει τώρα να αξιοποιηθεί. Το φρένο χρέους πρέπει να σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι φιλικό προς τις επενδύσεις», όπως είπε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock