ΕνημέρωσηΠολιτική

Κεραμέως: Χωρίς δίδακτρα οι φοιτητές μας στις ΗΠΑ – Συνεργασία ελληνικών και αμερικανικών ΑΕΙ

Στις νέες συνεργασίες των ελληνικών πανεπιστημίων με αμερικανικά, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η συνεργασία αυτή θα φέρει σειρά προνομίων για τους Έλληνες φοιτητές, τους καθηγητές, και τα ελληνικά πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι Έλληνες φοιτητές θα μπορούν να μεταβαίνουν στις ΗΠΑ για σπουδές, επί αρκετούς μήνες, χωρίς να καταβάλλουν δίδακτρα.

Με αφορμή την ανακοίνωση από τo αμερικανικό πανεπιστήμιο Κολούμπια, της ίδρυσης διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης στην Αθήνα το 2023 η Νίκη Κεραμέως σημείωσε:

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Γέιλ, το Χάρβαρντ, το Κολούμπια, το Τζονς Χόπκινς για να συνεργαστούν με τα δικά μας. Πχ. φανταστείτε κορυφαίο ελληνικό ΑΕΙ, οι φοιτητές μας θα μπορούν να πάνε για ένα εξάμηνο ή και περισσότερο, σε ξένο πανεπιστήμιο στην Αμερική χωρίς δίδακτρα, δηλαδή κάτι τελείως απλησίαστο στους φοιτητές γίνεται απτό. Μπορεί να πλησιάζουν και τα 70.000 δολάρια το χρόνο τα δίδακτρα στην Αμερική».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock