Κόσμος

Γερμανία: Μεταβατική περίοδο έως τις 20 Μαρτίου 2022 προτείνει FDP-SPD για τα μέτρα της πανδημίας

Η 25η Νοεμβρίου δεν θα είναι «η Ημέρα της Ελευθερίας», ξεκαθάρισαν το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP), αναφερόμενοι στην ημερομηνία εκπνοής της τρέχουσας περιόδου «κατάστασης επιδημίας», η οποία επιτρέπει τη λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η τρέχουσα εντολή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου εκπνέει στις 25 Νοεμβρίου και πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι δεν πρέπει να ανανεωθεί, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο από τα κόμματα όσο και από την επιστημονική κοινότητα. Τώρα τα κόμματα του πιθανού μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού αρνούνται να σηματοδοτήσουν τη λήξη των μέτρων για την πανδημία και εισηγούνται αλλαγές στη νομοθεσία και τη θέσπιση μιας μεταβατικής περιόδου έως τις 20 Μαρτίου 2022.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι κυβερνήσεις των κρατιδίων θα μπορούν να αποφασίζουν για μέτρα όπως οι κανόνες για την πρόσβαση σε καταστήματα και υπηρεσίες και οι κοινωνικές παροχές σε κατηγορίες πολιτών που πλήττονται ιδιαίτερα από την πανδημία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock