Γερμανία: Συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε νοσηλευτικό προσωπικό, νοσοκομεία και γηροκομεία

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ ζητά την έναρξη μιας ευρείας συζήτησης σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για ορισμένες ομάδες όπως το νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομεία και γηροκομεία.

Στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ο κ. Ζέντερ παραπέμπει σε δημοσκόπηση της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής, σύμφωνα με την οποία περίπου το ήμισυ του νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία και γηροκομεία δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί. Όπως επισημαίνει, αυτό που σε τελική ανάλυση διακυβεύεται στα γηροκομεία είναι ένα ζήτημα ζωής και θανάτου.

Σύμφωνα με το DW, ο βαυαρός πρωθυπουργός πρότεινε να ασχοληθεί με το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού το επιστημονικό Γερμανικό Συμβούλιο Δεοντολογίας, το οποίο μεριμνά για ζητήματα ηθικής, κοινωνίας, φυσικών επιστημών, ιατρικής και νομικής και τις συνέπειες για το άτομο και την κοινωνία. Εκτός αυτού ο κ. Ζέντερ πρότεινε την έναρξη μιας εκστρατείας υπέρ του εμβολιασμού με τη συμμετοχή γνωστών ατόμων από την τέχνη, τον αθλητισμό και την πολιτική. Όπως ενδεικτικά δηλώνει, ο εμβολιασμός θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον καθένα ως «καθήκον».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση