ΕνημέρωσηΟικονομία

Εύβοια: Στο ΕΣΠΑ η αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εντάσσεται η αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του 2023, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκου Παπαθανάση.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά το πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027», στο οποίο εντάσσεται η «Κατεπείγουσα Αντιπλημμυρική θωράκιση Ασμηνίου, Πευκίου, Αρτεμισίου και Γουβών μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023», με δικαιούχο το δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 17.612.000 ευρώ και αφορά την κατασκευή σειράς τεχνικών αντιπλημμυρικών έργων για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων, υδατορεμάτων και εποχικών χειμάρρων, που βρίσκονται στους γύρω ορεινούς όγκους και κατακλύζουν τις συγκεκριμένες περιοχές προκαλώντας τεράστιες ζημιές, ενώ ταυτόχρονα διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα της παρακείμενης Ε.Ο Χαλκίδας – Ιστιαίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock