Κόσμος

Γερμανία: Το SPD ενέκρινε την Προγραμματική Συμφωνία για συγκυβέρνηση

Εγκρίθηκε σήμερα, Σάββατο, σε ποσοστό 98,8% η Προγραμματική Συμφωνία στην οποία κατέληξαν την προηγούμενη εβδομάδα τα κόμματα του μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, από το έκτακτο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Μένει πλέον να εγκριθεί τις επόμενες μέρες και από τους άλλους δύο εταίρους.

Αύριο, Κυριακή, σε Συνέδριο, αποφασίζει το FDP, ενώ στους Πράσινους βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ηλεκτρονική και επιστολική ψηφοφορία των μελών, το αποτέλεσμα της οποίας θα γίνει γνωστό τη Δευτέρα. Τα τρία κόμματα αναμένεται να υπογράψουν την Προγραμματική Συμφωνία τους την Τρίτη και την Τετάρτη ο Όλαφ Σολτς να εκλεγεί Καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι έχουν ήδη ανακοινώσει ποια στελέχη τους προορίζονται για υπουργοποίηση στη νέα κυβέρνηση και έχουν θέσει τις προτάσεις τους στην κρίση είτε των συνέδρων είτε των μελών τους. Αντιθέτως, το SPD δεν έχει ακόμη παρουσιάσει ποιοι θα αναλάβουν τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμησης, Υγείας, Εσωτερικών, ‘Αμυνας και Οικονομικής Συνεργασίας και ποιος θα γίνει προσωπάρχης της Καγκελαρίας. Το πιθανότερο είναι η σχετική ανακοίνωση να γίνει τη Δευτέρα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock