Κόσμος

ΗΠΑ: Ξεκινά πόλεμο κατά των ναρκωτικών με σύμμαχο την Κολομβία

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κολομβίας πρόβαλαν χθες την ενότητά τους ως προς τον λεγόμενο πόλεμο κατά των ναρκωτικών, παρά τις αποκλίσεις των προσεγγίσεων τόσο σε Ουάσινγκτον όσο και Μπογοτά, με τον Γουστάβο Πέτρο, να χαρακτηρίζει «αποτυχία» το εγχείρημα και να καλεί να υιοθετηθεί νέα διεθνής προσέγγιση.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, βρέθηκε χθες Δευτέρα (3/10) στην Μπογοτά στο πλαίσιο περιοδείας του στη Λατινική Αμερική και μεταξύ άλλων είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Πέτρο. Η συνάντησή τους έγινε στο παλάτι Κάσα Ναρίνιο, όπου μεταξύ άλλων ο Μπλίνκεν εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της Κολομβίας να αντιμετωπίσει τη διακίνηση ναρκωτικών.

«Υποστηρίζουμε σθεναρά την ολιστική προσέγγιση που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Πέτρο», διαβεβαίωσε ο κ. Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, συμπληρώνοντας ότι οι δύο κυβερνήσεις διαπιστώνουν «πολλά σημεία σύγκλισης».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock