ΕνημέρωσηΟικονομία

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις του ειδικού εποχικού βοηθήματος – Αναλυτικά τα ποσά

Η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 14:00.

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος κυμαίνεται από 609,75 ευρώ έως 1.219,50 ευρώ. Σημειώνεται ότι, εφέτος, ξεκινάει η διαδικασία νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω gov.gr, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-dypa.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα ΔΥΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ που ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα: οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού-μέλους οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, ταξιθέτου θεάτρου-κινηματογράφου, χορευτή-μέλους οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλους οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Δικαιούχοι είναι και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης, μέχρι και τις 10/9/2023, κατά το έτος 2022, ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος έτους 2023, εφόσον το ποσό της σύνταξης (κύριας και επικουρικής), που λαμβάνουν, είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 ευρώ.

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2023 και μετά, ανεξάρτητα του ποσού της σύνταξής τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν, προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατιωτική θητεία τους από 11/9/2023 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης ανεργίας στο διάστημα 10/09/2023-30/11/2023.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν μπορεί κανείς να λάβει και το ειδικό εποχικό βοήθημα και την τακτική επιδότηση ανεργίας, με εξαίρεση τους οικοδόμους.

Ο πίνακας με το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2023 ανά επάγγελμα

Αναλυτικά τα ποσά του εποχικού βοηθήματος της ΔΥΠΑ

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock