Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Η στήριξη επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον

Προς παράταση μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου φαίνεται να οδηγείται το μερικό lockdown στη Γερμανία που τέθηκε σε ισχύ τις αρχές Νοεμβρίου, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Πέτερ Αλτμάιερ, να διαμηνύει ότι η κρατική οικονομική στήριξη στους πληττόμενους από τον κορωνοϊό «δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό την τρέχουσα μορφή της απεριόριστα».

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε για απεριόριστο χρόνο με τόσο μεγάλα πακέτα στήριξης, όπως αυτό που διατίθεται για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ σε συνέντευξή του στο Deutschlandfunk και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο μέτρο που προβλέπει αναπλήρωση του τζίρου επιχειρήσεων οι οποίες παραμένουν αυτή την εποχή κλειστές.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι οι επιχειρήσεις που πλήττονται μπορούν να υπολογίζουν ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κρατική βοήθεια για την κάλυψη των παγίων δαπανών τους έως τον Ιούνιο και εξέφρασε την ελπίδα ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των κρουσμάτων και να καταστήσει εκ νέου εφικτό τον έλεγχο της πανδημίας.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση