ΕνημέρωσηΠολιτική

Γεωργιάδης: Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που ικανοποιούν το 99% των αιτημάτων

Σειρά βελτιώσεων στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές επέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας πως οι διατάξεις του ικανοποιεί το 99% των αιτημάτων των εμπλεκόμενων φορέων.

«Είμαι βουλευτής 15 χρόνια και νομοσχέδιο που να έχει αλλάξει τόσο δραστικά, από την αρχική του μορφή μέχρι την τελική του διατύπωση, και πολιτική ηγεσία που να είναι έτοιμη για αλλαγές επί της ουσίας, προσπαθώντας να συγκεράσει πολλές από τις αντικρουόμενες απόψεις, δεν θυμάμαι πολλά», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο επί της ουσίας ξαναγράφτηκε από την αρχή, καθώς ενσωματώθηκαν προτάσεις και παρατηρήσεις ακόμη και από βουλευτές της συμπολίτευσης, όπως ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Στράτος Σιμόπουλος.

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που επέφερε ο κ. Γεωργιάδης, η δυνατότητα των παραγωγών να μετατρέψουν τις άδειές τους σε επαγγελματικές θα ισχύσει μόνο για ένα τμήμα της Αττικής και για κλήρους μικρότερους από τα είκοσι στρέμματα. Επίσης, κατοχυρώνεται η 5ετής διάρκεια της άδειας του παραγωγού ώστε να εξομοιώνεται με την άδεια του εμπόρου. Η προσωρινή ανάκληση της άδειας για μη έκδοση αποδείξεων θα ισχύει μετά από τρεις παραβάσεις, αντί δύο, που θα εντοπίσουν σε ισάριθμους ελέγχους τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ, ενώ αλλάζει η υποχρέωσης των ΟΣΔΕ, δηλαδή το 50% με δήλωση του παραγωγού ως προς την πώληση. Τέλος, η υποχρέωση γνωστοποίησης των κενών θέσεων στις λαϊκές θα γίνεται δύο φορές τον χρόνο από μια που προβλεπόταν αρχικώς. Ο νόμος θα ισχύσει από 1.2.22, προκειμένου να υπάρχει χρόνος προετοιμασίας όλων των εμπλεκομένων .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock