Γεωργιάδης: Προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή για να ανοίξει με ασφάλεια η αγορά

«Παραμένω αισιόδοξος ότι θα βρούμε τρόπο να ανοίξουμε» δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης παρά τα «ασφυκτικά εμπόδια» που, όπως παραδέχεται, θέτουν η βρετανική μετάλλαξη και οι επιβάρυνση του συστήματος υγείας, ενώ αναφερόμενος στη βάπτιση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε επέμεινε πως «όλα έγιναν νόμιμα».

«Όλη μας η προσπάθεια στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι να βρούμε τρόπους να ανοίξει με ασφάλεια η αγορά. Δεν σας κρύβω ότι η παρούσα φάση της πανδημίας, η λεγόμενη βρετανική μετάλλαξη, οι συνεχόμενες πορείες, η επιβάρυνση του συστήματος υγείας σε υπέρμετρο βαθμό, αντικειμενικά δημιουργούν ασφυκτικά εμπόδια. Από την άλλη και η αγορά είναι πλέον σε κρίσιμο σημείο και ο κόσμος είναι σε σημείο βρασμού. Προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή, δεν είναι εύκολη άσκηση. Παραμένω αισιόδοξος ότι θα βρούμε τρόπο να ανοίξουμε» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97,8.

Ερωτηθείς για την επίμαχη βάπτιση και την κριτική που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Εγώ δεν είχα εμπλοκή στην άδεια. Την άδεια την πήρε η οικογένεια, είναι απλοί πολίτες. Μπορείτε να στείλετε τους ρεπόρτερ στην Πολιτική Προστασία και να ρωτήσετε αν υπήρξε υπουργική παρέμβαση για την έκδοση της άδειας. Εγώ δεν ήξερα καν ότι θα πάρουν την άδεια. Όταν πήραν την άδεια και μου είπαν ότι την έχουν, πήγα γιατί με είχαν τιμήσει με την πρόσκληση. Τι σχέση έχει ο υπουργός με την άδεια; Ο νονός βγάζει την άδεια; Οι γονείς έβγαλαν την άδεια. Για όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει προβλέπονται εξαιρέσεις από την Πολιτική Προστασία όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Αυτό το εγκρίνει η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας. Δεν το εξέδωσε η υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για να ρωτήσετε εμένα».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση