Γιάννης Καντώρος: Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης μοχλός για ένα πιο λειτουργικό σύστημα υγείας

Στο ιδιαίτερα σημαντικό Συνέδριο που οργάνωσε στις 29 Ιανουαρίου ο Economist, με θέμα «Artificial Intelligence at the Dawn of 2021: Thinking outside the box», συμμετείχε ως συνομιλητής σε πάνελ ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, ειδικότερα για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της Υγείας («Artificial Intelligence in Health»).

Στο πάνελ, στο οποίο συμμετείχαν ακόμη ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και ο Bart De Witte, founder (HIPPO AI Foundation, Digital Health Academy, Medical AI), συζητήθηκαν οι εφαρμογές και οι νέες θεραπείες που υπόσχεται η τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης, οι συνομιλητές τοποθετήθηκαν για την αξιοπιστία των λύσεων Artificial Intelligence.

H Υγεία, τόσο ασφαλιστικά όσο και σε υπηρεσίες, αποτελεί «κορμό» των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της INTERAMERICAN, με προφανές και το ενδιαφέρον της εταιρείας για την ψηφιακή καινοτομία, που αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN αναφέρθηκε στις ασφαλιστικές διαστάσεις της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων και το συνεπαγόμενο κόστος από τη χρήση, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση, ο ανθρώπινος παράγοντας παραμένει καθοριστικός στη σχέση με τον ασθενή και τη διαχείρισή του. Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Καντώρος, η προτίμηση επιλογής του κοινού στο δίλημμα της επεμβατικής αντιμετώπισης σοβαρής ασθένειας από μια αυτοματοποιημένη ρομποτική ομάδα που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη ή από μια πολύ έμπειρη ομάδα χειρουργών, κλίνει συντριπτικά υπέρ της δεύτερης λύσης.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση