888 Γιατί η ζάχαρη μάς προκαλεί δίψα | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Γιατί η ζάχαρη μάς προκαλεί δίψα

Γιατί η ζάχαρη μάς προκαλεί δίψα

Μετά από ένα αλμυρό γεύμα συνήθως θέλουμε αρκετό νερό για να ξεδιψάσουμε.

Κάτι αντίστοιχο όμως συμβαίνει τις περισσότερες φορές και όταν καταναλώνουμε κάτι γλυκό, όπως μια σοκολάτα ή μια πάστα. Και γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση και μάλιστα επιστημονική. Για ποιο λόγο δηλαδή η ζάχαρη μάς κάνει να διψάμε.

Όταν καταναλώνουμε ζάχαρη, αυτή αρχικά πηγαίνει στο στομάχι και στη συνέχεια περνά στο αίμα, εξηγεί η Καρολίν Απόβιαν, καθηγήτρια στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Διατροφής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Όταν πια περάσει στο αίμα, αυξάνει τα επίπεδα της γλυκόζης (σάκχαρο) και τα κύτταρα απελευθερώνουν νερό ώστε να αποκαταστήσουν την ισορροπία στη σύσταση του αίματος.

Καθώς τα κύτταρα χάνουν νερό, ο εγκέφαλος λαμβάνει το «σήμα» και μας ειδοποιεί να αυξήσουμε τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού μας, εντείνοντας την επιθυμία για νερό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΠηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Νόμιμες οι κλήσεις στα παρμπρίζ των οχημάτων

Νόμιμες και με απόφαση δικαστηρίου είναι πλέον οι κλήσεις στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *