888 Γιατί ο 5χρονος πρίγκιπας Τζορτζ θα κάνει φέτος… μπαλέτο   | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Γιατί ο 5χρονος πρίγκιπας Τζορτζ θα κάνει φέτος… μπαλέτο  

Γιατί ο 5χρονος πρίγκιπας Τζορτζ θα κάνει φέτος… μπαλέτο  

Σε λίγες εβδομάδες ο 5χρονος πρίγκιπας Τζορτζ επιστρέφει στο σχολείο του το Thomas Battersea. Ποια είναι όμως τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει φέτος;

Το ιδιωτικό σχολείο με δίδακτρα 6.110 λίρες την χρονιά είναι τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια ηλικίας από 4 έως 13 ετών. Το σχολείο εστιάζει στις καλλιτεχνικές, αθλητικές και υπίθριες δραστηριότητες εκτός φυσικά από τα μαθήματα, γι’ αυτό και δεν είναι περίεργο που ο Τζορτζ θα έχει περισσότερες εργασίες φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Η πρώτη ημέρα στο σχολείο θα είναι και πάλι λίγο τρομακτική για τον νεαρό πρίγκιπα – γνωριμία με τον νέο δάσκαλο και νέα τάξη – αλλά μερικά πράγματα θα παραμείνουν τα ίδια, όπως η σχολική στολή, οι συμμαθητές του και οι φίλοι του.
Γιατί ο 5χρονος πρίγκιπας Τζορτζ θα κάνει φέτος… μπαλέτο  Άποψη του εξωτερικού του σχολείου Thomas’s Battersea

Την πρώτη του χρονιά στο σχολείο, ο Τζορτζ παρακολούθησε μαθήματα γαλλικών, πληροφορικής, Τέχνης, Μουσικής, Δράματος και μπαλέτου αλλά το νέο έτος θα έχει και νέα μαθήματα όπως Επιστήμες, Ιστορία και Γεωγραφία. Τα παιδιά θα διδάσκονται επίσης μαθηματικά και αγγλικά, ενώ θα έχει και περισσότερες εργασίες για το σπίτι.

Την πρώτη χρονιά, επίσης, ο Τζορτζ έμαθε να σχεδιάζει καθώς και να γράφει γράμματα, ενώ τώρα θα πρέπει να περάσει στην συνδυασμένη γραφή. Το σχολικό πρόγραμμα αναφέρει ακόμη πως οι μαθητές θα πρέπει να μάθουν τις ημέρες της εβδομάδας, τους μήνες, τους αριθμούς από το ένα μέχρι το είκοσι, τα κοινά χρώματα, τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους καθώς και το όνομα και τη διεύθυνση του σχολείου.

Μερικά από τα θέματα που θα καλύψουν στο μάθημα των Επιστημών, είναι τα φυτά, τα ζώα ( συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων), τα καθημερινά υλικά και οι εποχιακές αλλαγές. Το πρόγραμμα αναφέρει: «Οι μαθητές αρχίζουν να συνεργάζονται για να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να τα συνδέσουν με απλές επιστημονικές ιδέες».
Γιατί ο 5χρονος πρίγκιπας Τζορτζ θα κάνει φέτος… μπαλέτο  Ο 5χρονος Τζορτζ θα παρακολουθήσει μαθήματα ιστορίας, γεωγραφίας, κολύμβησης, αλλά και μπαλέτου

Εκτός από την Ιστορία και την Γεωγραφία, ο νεαρός Τζορτζ θα κάνει και μαθήματα θρησκευτικών και θα διδαχθεί τις βασικές έννοιες του χριστιανισμού καθώς και άλλων σημαντικών παγκόσμιων θρησκειών.

Όσο για τα γαλλικά, ο Τζορτζ γνωρίζει ήδη μερικές λέξεις. Τώρα θα μάθει τις ημέρες της εβδομάδας αλλά και παραδοσιακά γαλλικά τραγούδια. Θα υπάρξει επίσης μια εστίαση σε απλά παραμύθια και διαδραστικές ιστορίες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να «αναπτύξουν σωστή προφορά και ευχέρεια».

Ο Τζορτζ, όπως και οι συμμαθητές του θα παρακολουθήσουν και μαθήματα πληροφορικής, Μην περιμένετε κάτι πολύπλοκο. Οι μαθητές θα πρέπει να ξέρουν να ανοίγουν και να κλείνουν έναν υπολογιστή, να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιούν εργαλεία σε ένα έγγραφο Word, να σώζουν το έργο τους σε φάκελο και να χρησιμοποιούν σωστά το ποντίκι.
Γιατί ο 5χρονος πρίγκιπας Τζορτζ θα κάνει φέτος… μπαλέτο  Ο πρίγκιπας Τζορτζ με τον πατέρα του και την διευθύντρια του σχολείου του την πρώτη μέρα των μαθημάτων πέρυσι.

Νέα προσθήκη επίσης είναι και το Δράμα, με ένα 40λεπτό μάθημα κάθε εβδομάδα, αλλά και μουσική, που αποτελεί «αναπόσπαστο» μέρος του προγράμματος σπουδών, ενώ όποιος μαθητής θέλει μπορεί να ενταχθεί και στη χορωδία.

Τέλος το συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο δίνει μεγάλη έμφαση στην φυσική αγωγή, με τους μαθητές να αναπτύσσουν βασικές κινήσεις όπως το τρέξιμο, το άλμα και η ρίψη. Θα συμμετάσχουν σε ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, προκειμένου να μάθουν απλές τακτικές για επίθεση και άμυνα. Τα μαθήματα κολύμβησης είναι επίσης σημαντικά, ενώ και το μπαλέτο είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές. Ένας ειδικός δάσκαλος κάνει ένα 35λεπτο μάθημα την εβδομάδα και κάθε τάξη έχει και έναν πιανίστα για την μουσική που συνοδεύει το χορό.

Φωτογραφίες: AP

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Ο κορονοϊός παρέλυσε τις ΗΠΑ: Άνεργοι 15 εκατ. Αμερικανοί

Στα 15 εκατομμύρια ανήλθαν οι Αμερικανοί που ζήτησαν επίδομα ανεργίας τις τρεις τελευταίες εβδομάδες. Τα …