Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Γιατί το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ βρίσκονται στη Μολδαβία

Γιατί το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ βρίσκονται στη Μολδαβία

https://ria.ru/analytics/20170807/1499914703.html Μολδαβο Αμερικανικές ασκήσεις Dragoon Pioneer (2017)
Αλέξανδρος Hrolenko, αρθρογράφος στο MIA Ρωσία Σήμερα
Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες επεκτείνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην ουδέτερη Μολδαβία Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ αναζητούν εργολάβους για την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη βάση κοντά στον οικισμό Bulboak της Μολδαβίας [1]΄Έχουν προγραμματιστεί να κτιστούν οκτώ κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου και του εμπορικού κέντρου. Όλα για την ευκολία, την άνεση και την επέκταση. Υπάρχουν βάσεις για να πιστέψουμε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εκπαιδεύσουν τους μολδαβούς σαμποτέρ και ειδικά στρατεύματα σε μια περίπτωση νέας σύγκρουσης με τη μη αναγνωρισμένη Λαϊκή δημοκρατία της Μολδαβίας [2] την Υπερδνειστερία.

Η στρατιωτική βάση την οποία η ανακαίνισαν οι Αμερικανοί σε πέντε χρόνια ,επένδυσαν 1,6 εκατομμύρια δολάρια ,βρίσκεται κοντά στο Tiraspol, πρωτεύουσα της Υπερδνειστερίας. Το Σάββατο στο έδαφος της βάσης ολοκλήρωσαν μια κοινή άσκηση σε συνεργασία με τους Αμερικανούς του Dragoon Pioneers [3]. Νωρίτερα στη Μολδαβία ήρθε ο αναπληρωτής διοικητής των Αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη Στρατηγός John Gronski. Στο πλαίσιο της ενεργού αδελφοποίησης των Μολδαβών και των Αμερικανών στρατιωτικών ηγετών, η πρόθεση του Μολδαβού προέδρου Ιγκόρ Ντόντον να μπλοκάρει τα σχέδια των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ φαίνεται περιορισμένη.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Μολδαβία κατέχει το ουδέτερο καθεστώς. Σύμφωνα με τις κοινωνιολογικές δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι πολίτες της Μολδαβίας αντιτίθενται στην είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας δήλωσε [4] πολλές φορές: «Το ΝΑΤΟ – είναι κατηγορηματικά απαράδεκτο». . Φαίνεται ότι ο Dodon απορρίπτει τις «ευρωπαϊκές αξίες», που στην Μολδαβία προσπαθούν να επιβάλουν με διάφορους τρόπους. Η Κρατική κατάσταση, το δημόσιο αίσθημα και οι προεδρικές δηλώσεις μπορεί να φαίνονται το Σινικό Τείχος της Μολδαβίας για την πορεία της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ [5]. Αλλά δεν είναι τόσο απλό
Γιατί το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ  βρίσκονται  στη Μολδαβία - Εικόνα1 © Φωτογραφία: Υπουργείο Άμυνας του λογαριασμού Δημοκρατίας της Μολδαβίας Facebook Μολδαβο-Αμερικανικές ασκήσεις Dragoon Pioneer 2017

Στα τέλη του 2016, ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ υπέγραψαν τη συμφωνία για την ίδρυση του Γραφείου Συνδέσμου του ΝΑΤΟ στο Κισινάου (παρά τις επικρίσεις του προέδρου της Μολδαβίας). Το σχετικό έγγραφο επικύρωσε το κοινοβούλιο της δημοκρατίας αργότερα. Ακόμη και από το 1994 η δημοκρατία συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ στο πλαίσιο του μεμονωμένου σχεδίου εταιρικής σχέσης (IPAP). Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί όχι για ένα χρόνο και όχι για έναν πρόεδρο.

Έκταση της αλληλεπίδρασης
Οι βασικές κατευθύνσεις συνεργασίας της Μολδαβίας με το ΝΑΤΟ – είναι η ανάπτυξη των στρατηγικών εγγράφων για την μεταρρύθμιση, Ο στρατιωτικός σχεδιασμός και προϋπολογισμός του αμυντικού τομέα, για τη βελτίωση της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Στο επίκεντρο της προσοχής υπάρχει επίσης ο συγχρονισμός των δυνατοτήτων του 22ου τάγματος της ειρηνευτικής δύναμης του στρατού της Μολδαβίας σε συνεργασία με τις δυνάμεις του NATO.

Το Κισινάου αλληλεπιδρά με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τις χώρες εταίρους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων μέσω της Σύμπραξης για την ειρήνη (PFP) και του Ευρω-Ατλαντικού Συμβουλίου Σύμπραξης (EAPC).

Το ΝΑΤΟ βοηθά στη δημιουργία σύγχρονων, κινητών, άκρως επαγγελματικών, καλά εξοπλισμένων και οικονομικά αποδοτικών ενόπλων δυνάμεων της Μολδαβίας που είναι συμβατές με τους συμμάχους. Από το 2009 διοργανώνονται οι κοινές Μολδαβο-Αμερικανικές ασκήσεις Κοινής Συνδυασμένης Εκπαίδευσης Ανταλλαγής και οι Βρυξέλλες αναγνώρισαν ήδη ότι οι Μολδαβικές Ένοπλες Δυνάμεις προσεγγίζουν τη λειτουργική συμβατότητα με τις δυνάμεις των συμμάχων [6]. Το εθνικό στρατιωτικό ινστιτούτο και το κέντρο εκπαίδευσης για τη διατήρηση της ειρήνης είναι επίσης υπό επίβλεψη (τον έλεγχο) των ειδικών του ΝΑΤΟ.
Γιατί το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ  βρίσκονται  στη Μολδαβία - Εικόνα2 © Φωτογραφία: Στρατός των ΗΠΑ Εθνικής Φρουράς φωτογραφία από Sgt. 1st Class Robert Jordan, Βόρεια Καρολίνα Εθνική Φρουρά Δημοσίων Σχέσεων / Ο Αμερικανικός στρατός στην βάση εκπαίδευσης στο Bulboaca

Με τη βοήθεια του τμήματος δημόσιας διπλωματίας της Συμμαχίας το 2007 στο κρατικό πανεπιστήμιο του Κισινάου, άνοιξε το κέντρο πληροφόρησης και τεκμηρίωσης του ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο του προγράμματος της Συμμαχίας «Επιστήμη για την ειρήνη και την ασφάλεια» η Μολδαβία έλαβε βραβεία για 18 κοινά έργα – τα οφέλη της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ είναι εμφανή.

Η συμμαχία δεν διαδραματίζει εμφανή ρόλο στη διαδικασία διευθέτησης της σύγκρουσης στην Υπερδνειστερία, αλλά η θέση των Βρυξελλών συνίσταται στο ότι η Μόσχα πρέπει να αποσύρει τα ρωσικά όπλα και πυρομαχικά από την περιοχή. Ενδεχομένως, τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και του Κισινάου μπορούν να ταιριάξουν [7], και η έκταση της συνεργασίας της συμμαχίας με τη Μολδαβία ‘τελικά εξαρτάται από την ετοιμότητα της χώρας να συνεχίσει τη διαδικασία δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων’.

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας έγινε σταθερός επισκέπτης στις Βρυξέλλες [8] όπου τα φιλορωσικά κηρύγματα είναι άχρηστα. Μια ακόμη έκκληση, ανησυχητική για τη Ρωσία – το νεύμα Dodon προς την Ουκρανία [9]: ‘Στη Μολδαβία κανείς δεν θα πάει για την αναγνώριση της Κριμαίας στην Ρωσία’. Εδώ, όπως και στη γνωστή παροιμία, είναι απαραίτητο είτε να αφαιρεθεί ο σταυρός είτε να φορέσουν τζιν. Οι εξισωμένες σχέσεις της Μολδαβίας με τη Ρωσία και τους αντιπάλους της είναι ένας μύθος.

Αντικυβερνητική και αντι κοινοβουλευτική καταιγίδα στο Κισινάου

Ο επικεφαλής του κόμματος εθνικής ενότητας, πρώην υπουργός άμυνας της Μολδαβίας, Ανατόλ Σαλάρου, δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να ζητήσει τη παραπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε δίκη για τη διακοπή της χρηματοδότησης του στρατεύματος της Μολδαβίας από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος του στρατού εξωτερικής χρηματοδότησης [10]. Η υπονόμευση του εθνικού αμυντικού συστήματος σε 12 εκατομμύρια δολάρια είναι μια σοβαρή κατηγορία, που θυμίζει τις ΗΠΑ ‘το κυνήγι του Trump’.

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία βρίσκεται σε γεωπολιτικό σταυροδρόμι και η σχέση με το ΝΑΤΟ δεν είναι ο μόνος λόγος διαμάχης στα ανώτερα κλιμάκια εξουσίας. Ο πρόεδρος Dodon υποστηρίζει την ταχεία ένταξη της Μολδαβίας στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση μαζί με τη Ρωσία, το Καζακστάν, τη Λευκορωσία, την Αρμενία και την Κιργιζία. Ο πρωθυπουργός Paweê Phillip προβλέπει: εάν υπογραφεί το ευρωασιατικό έγγραφο, δεν θα επικυρωθεί από τη νομοθετική συνέλευση της Μολδαβίας.

Οι δυτικοποιημένοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου της Μολδαβίας τονίζουν ότι ο πρόεδρος δεν είναι ο ιδιοκτήτης της χώρας, οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από αυτόν πρέπει να επικυρωθούν από το κοινοβούλιο. Ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου, Adrian Kandu, δήλωσε πρόσφατα ότι μπορεί να θέσει ένα ερώτημα σχετικά με την αποχώρηση της Μολδαβίας από την ΚΑΚ. Είναι ενδιαφέρον, ποιος από αυτούς θεωρεί τον εαυτό του ‘ιδιοκτήτη της χώρας’;

Η κυβέρνηση της Μολδαβίας παρεμβαίνει ανοιχτά εμποδίζοντας τον πρόεδρο να διεξαγάγει διάλογο με τη Ρωσία [11] και προάγει με βεβαιότητα τα συμφέροντα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας [12]. Με τη σειρά τους, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προτίθενται να ενισχύσουν τις περαιτέρω αμυντικές ικανότητες της Μολδαβίας στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου δράσης – Πρόγραμμα ακεραιότητας των κτιρίων [13].
Η πολωνική ιστοσελίδα πληροφοριών του Onet.pl σημειώνει ότι η επέκταση της συμμαχίας και η ενίσχυση των σχέσεων με τη Μολδαβία είναι ‘ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Δύση μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση σε ένα παιχνίδι με τη Ρωσία’ [14]. Ωστόσο, το παιχνίδι δεν φαίνεται εξαιρετικά λαμπρό , και οι εκπρόσωποι του αυτοκράτορα της Μολδαβίας δεν πρέπει να χάσουν το εθνικό πλεονέκτημα, την κρατική ουδετερότητα και κυριαρχία να ευχαριστήσουν τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον.
Το θύμα της Δύσης δεν θα αξιολογηθεί, αλλά θα βοηθήσει να γίνει η ειρηνική και σχετικά εύπορη (Εξετάζοντας ποιον συγκρίνεται ) Μολδαβία σε μια παρόμοια εμπόλεμη περιοχή του Αφγανιστάν ή του Donbass.

References ↑ Бульбоака
( https://russian.rt.com/ussr/article/416497-ssha-moldaviya-stroitelstvo-baza ) ↑ республикой
( https://ria.ru/world/20170807/1499879460.html ) ↑ Dragoon Pioneer
( https://www.youtube.com/watch ) ↑ заявлял
( http://rian.com.ua/world_news/20170510/1023911600.html ) ↑ великой молдавской стеной на пути расширения НАТО
( https://www.youtube.com/watch ) ↑ молдавские Вооруженные силы приближены к функциональной совместимости с силами союзников
( http://www.nato.int/cps/ru/natohq/topics_49727.htm ) ↑ могут совпадать
( https://ria.ru/world/20170721/1498933539.html ) ↑ зачастил в Брюссель
( https://ria.ru/world/20170805/1499829786.html ) ↑ реверанс Додона в сторону Украины
( http://rian.com.ua/world_news/20170117/1020572004.html ) ↑ Foreign Military Financing
( https://ria.ru/world/20170807/1499884453.html ) ↑ вести диалог с Россией
( https://ria.ru/world/20170802/1499615716.html ) ↑ интересы Североатлантического альянса
( https://ria.ru/world/20170223/1488681973.html ) ↑ Building Integrity Programme
( https://ria.ru/world/20170619/1496821972.html ) ↑ в игре с Россией»
( http://inosmi.ru/politic/20161206/238343903.html )

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτωσης ; Υπάρχει λύση … ΕΔΩ

Πηγή

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Δείτε επίσης

Απόρρητη ενημέρωση Αλ Σίσι σε Μητσοτάκη!!! Ετοιμαστείτε για τζιχαντιστές, φεύγουν από Λιβύη

«Συναγερμός» στην Αθήνα Οι Βρυξέλλες και τα Ηνωμένα Έθνη χαιρετίζουν την ειρήνη στην Λιβύη, στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη