Γιατί υπάρχει χώρος για όλους στο εθνικό σύστημα ανακύκλωσης

Η ενίσχυση του εγχώριου συστήματος ανακύκλωσης και η συμμετοχή σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότερων εταιρειών, προκειμένου η Ελλάδα να καλύψει το χαμένο έδαφος σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι το ζητούμενο της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) την προσεχή Δευτέρα.

Όπως αναφέρουν στελέχη του κλάδου, στην τρέχουσα συγκυρία είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για την ενίσχυση του συστήματος ανακύκλωσης με όσο το δυνατόν περισσότερους συμμετέχοντες, οι οποίοι και θα βοηθήσουν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και ταυτόχρονα να επεκταθούν τα προγράμματα σε ολόκληρη την επικράτεια. Και προσθέτουν ότι, στην τρέχουσα συγκυρία «υπάρχει χώρος για όλους» καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες και τα χρονικά περιθώρια στενά, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας μας σε αυτό τον εξαιρετικά κρίσιμο τομέα.

Υπό αυτό το πρίσμα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τρεις οικολογικές οργανώσεις έστειλαν επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να στηρίξουν αποκλειστικά το σύστημα των μπλε κάδων της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ).

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση