Επικαιρότητα

«ΓΙΑΤΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΜΕ;;;»! Στα κάγκελα η εστίαση! ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΟΡΓΗ κατά της κυβέρνησης, vid

Αναβρασμός και στις ομάδες για τα γήπεδα που κλείνουν!!!! Θα αντιδράσει επιτέλους η κοινωνία;;;

Στα κάγκελα βρίσκονται οι καταστηματάρχες της εστίασης, λόγω των νέων μέτρων τα οποία θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου και προβλέπουν το κλείσιμο των μαγαζιών εστίασης και διασκέδασης τα μεσάνυχτα.

«Όλα τα μαγαζιά πάλι στην ίδια μοίρα … Δεν μπορεί να γίνει ένας διαχωρισμός; Άλλο το κέντρο διασκέδασης, άλλο η καφετέρια. Μισοκλείνουν μερικά μαγαζιά, άλλα κλείνουν εντελώς, με αποτέλεσμα να φοβάται ο κόσμος» τονίζει ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Βασίλης Μαγκασιάνος.

Πέραν τούτου, στα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνεται ο περιορισμός των 6 ατόμων ανά τραπέζι, ενώ θα απαγορεύεται και η ύπαρξη ορθίων σε εστίαση και διασκέδαση.

«Μια εβδομάδα τώρα που έχει βγει έστω η υποψία ότι θα υπάρξουν αυτά τα μέτρα ήδη ο κόσμος κάνει πίσω… Έχει παγώσει πάρα πολύ, εμείς ήδη έχουμε κάποιες ακυρώσεις και εύχομαι να μη μεγεθυνθεί αυτό το φαινόμενο» , σημειώνει από την πλευρά του ο Γιώργος Λειβαδίτης, ιδιοκτήτης μπαρ–εστιατορίου.

 

«Στα τελευταία μέτρα που πήρανε πέσαμε 70% κάτω, σκεφτείτε λοιπόν να πάρουν κι άλλα μέτρα επιπλέον. Εμείς τελειώσαμε», λέει ο Γιάννης Τσάκος, επικεφαλής του προεδρείου της τουριστικής επαγγελματικής ένωσης εστίασης και συναφών επαγγελμάτων.

Ο Πρόεδρος των καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Νίκος Μαλαπέτσας, υπογράμμισε: «Ο χώρος της εστίασης για μια ακόμα φορά πλήττεται και χρειάζεται άμεσα οικονομική στήριξη καθώς τα λουκέτα ήδη έχουν ξεκινήσει»…

 

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς έκανε λόγιο για στοχοποίηση του κλάδου με αρκετή δόση ειρωνείας για τα όσα συμβαίνουν και ζήτησε στήριξη, αφού αναρωτήθηκε «ΓΙΑΤΙ ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ;;;»:

«Για μια ακόμη φορά ο κλάδος της εστίασης στοχοποιείται, δείχνοντας ότι αυτός μπορεί να μεταδώσει μόνο τον ιό… Χωρίς μέτρα στήριξης τα κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν μετά τις 3 Ιανουαρίου, γι’ αυτό και σε αυτούς τους συναδέλφους πρέπει να υπάρξει 100% μείωση του ενοικίου και αναστολή των συμβάσεων εργασίας. Οι καφετέριες επίσης χρειάζονται στήριξη… Μας λένε να εμβολιαστούμε. Εμβολιαστήκαμε διπλά και τριπλά… Γιατί μέχρι τα μεσάνυχτα μπορούν οι πολίτες να είναι σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και μετά τις δώδεκα δεν μπορούν. Γιατί βάλαμε τον κόσμο να εμβολιαστεί και γιατί ο Πρωθυπουργός είπε ότι στους κλειστούς χώρους που είναι μόνο εμβολιασμένοι δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο; Ο κλάδος αυτός θα τραβήξει μαύρες μέρες μέσα στον Ιανουάριο. Δυστυχώς ο κλάδος αυτός θα πληρώσει τη νύφη… Δεν ξέρω πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε…».

Τέλος, με ανακοίνωση της μετά τη γνωστοποίηση των νέων μέτρων, η πρωτοβουλία estiasigreece σημειώνει τα εξής:

«Η εστίαση δεν θα αντιδράσει στο άκουσμα τον νέων μέτρων. Γιατί να αντιδράσει; Δεν υπάρχει λόγος αντίδρασης διότι ότι και να γίνει η εστίαση φταίει για όλα.

Η εστίαση είναι ο παραλήπτης, ο σάκος του box και το εξιλαστήριο θύμα της πανδημίας για την Κυβέρνηση. Η εστίαση είναι η αιτία που πεθαίνει ο κόσμος, η εστίαση φοροδιαφεύγει, η εστίαση παρανομεί, η εστίαση έχει πάρει τα περισσότερα, η εστίαση…, η εστίαση…, η εστίαση….

Όταν η εστίαση σβήσει τότε θα αναρωτιέστε που κάνατε λάθος. Θα είναι όμως αργά και δεν θα υπάρχει γυρισμός! Η εστίαση δέχεται απανωτά χτυπήματα και δυστυχώς παλεύει μόνη της χωρίς να αντιλαμβάνεται κανείς τι έρχεται όταν 80.000 επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας αργοσβήνουνε καθημερινά σιγά, σιγά και βασανιστικά.

Από την εξαγγελία των νέων μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας στις 3 Νοεμβρίου ’21, ο τζίρος των καταστημάτων έπεσε αυτόματα 30% και από τότε η πτώση βαίνει διαρκώς αυξανόμενη.

Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις και τις ραγδαίες αυξήσεις των Α’ υλών. Το ενεργειακό κόστος πλέον είναι πολλαπλάσιο του ενοικίου και σίγουρα διπλάσιο από το νορμάλ κόστος των προηγουμένων ετών.

Συμπερασματικά, αν κρατήσει ακόμα λίγους μήνες αυτό, θα οδηγηθούν σε λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Δεν ζητάμε δανεικά, δεν ζητάμε ελεημοσύνη, υπολειτουργούμε με κρατική εντολή για λόγους εθνικού συμφέροντος. Βρισκόμαστε μέσα στη δίνη μιας μεγάλης καταστροφής.

Μην απαντήσετε με νούμερα και στατιστικές γιατί απλά τα επικοινωνιακά τρικ ή οι αφορισμοί υπουργών για τον κλάδο της εστίασης δεν αφορούν κανέναν πλέον.

Κύριοι της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης: είναι σίγουρο ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι του κλάδου θα αφανιστούν. Το σίγουρο επίσης είναι ότι όλοι αυτοί ψηφίζουν. Μην απορήσετε αν στις επόμενες εκλογές σας αγνοήσουν. Η επόμενη μέρα δεν θα σας χαριστεί!!!».

 

 

 

ΛΑΡΙΣΑ:

 

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock